måndag 31 augusti 2009

Billigt kött = mindre regnskog!

Då var det dags att EU tar krafttag FÖR att fortsätta förstöra jorden IGEN då. Att man nu väljer att öka importkvoten från Sydamerika kommer medföra mer skövlade av regnskog och att men tränger ut och förstör det känsliga biotoperna i regnskogen än mer.

Förutom detta så slår det mot Svenska bönders möjlighet att producera mat i vårt närområde som faktiskt slipper fraktas runt halva jorden för att komma hit. Vilket enormt slöseri med naturresurser.

Ska man nödvändigtvis vara så korkad att man äter kött kan man ju i alla fall minimera miljöpåverkan och äta svensk eko-kött. Det värsta är att de flesta idioterna i både media och bloggare tycker detta är något bra... Idioter...


I media: SvD, sydsvenskan,

Bloggat: scratches and dust, krubb, Gester med ord, den hälsosamme ekonomisten,

1 kommentar:

  1. Bra Dark, ge dom vad dom tål. Håller med om att det var löjligt dumt. Nu är jag i och för sig själv så dum så jag äter kött, jag är högst osäker på om alla är lämpade för en helt vegetarisk kost. Men det är inte utan en seriös oro om att det eventuellt är moraliskt fel. Därför tyckte jag att det var väldigt bra att du slog ett slag för laboratorieodlat kött, inte minst människokött då :-). Att du dessutom vågar ta upp befolkningsfrågan och dessutom ur ett eugeniskt perspektiv är närmast övermodigt. Är förvånad över att inga starkt kritiska kommentarer fanns till den artikeln, eller har du rensat?

    En väldigt bra blogg Dark, det behövs sånt här.

    SvaraRadera