måndag 3 augusti 2009

Vi borde äta människokött

Varje år bränns och grävs miljontals kilo prima kött ner. Kött som skulle kunna föda många med ett näringsinnehåll som är optimalt som föda. Jag pratar givetvis om människokött. Enligt vissa en delikatess och som omskrivits i forntida texter och till och med bibeln som livgivande.

Media skriver idag (SvD, Ab) att djuren vi använder i kött industrin är smartare än vad vi tidigare vetat, vad är då skillnaden mellan att äta människor och djur? Det är bara i vårt eget psyke som det verkar finnas begränsningar. I vissa länder är det helt naturligt att äta t.ex marsvin, hundar, katter, råttor mm. Men i Sverige skulle få människor gå till djuraffären och köpa ett marsvin för att ha som delikatess på söndags middagen. Att ett tabu mot att äta människokött finns har säkert varit naturligt och har styrts av religion.

Många som är emot att äta människokött tycker att det är skillnad mellan kött från djur på grund av orsaker som att människor är intelligenta varelser, att bara människor har en själ, djuren har inte känslor eller att religionen inte tillåter det. Men djuren har även dom känslor, intelligens och själ. Då borde det inte vara någon skillnad, och om man går på intelligens är det då ok att äta utvecklingsstörda eller hjärndöda människor?

Men hur är då människokött som mat? Människokött har det näringsämnen som människor behöver, det innehåller dessutom inga främmande hormoner mm. Dock finns risken att köttet innehåller läkemedels rester och vissa gifter. Bäst vore nog att äta kött från vegetarianer.

Hur skulle man då kunna göra i praktiken? Jo kroppen skulle kunna tas om hand och styckas upp och under begravningen får familjen en kyld låda med fint kött som avslutning. Man kan ju till exempel bjuda på köttet efter begravningen. Kannibaliska stammar hävdar att genom att ta del av en människas kött får man också del av hans styrkor och egenskaper. Hans själ lever vidare bland släkt och vänner genom att dom äter hans kött. Lite som Jesus och nattvarden. Att äta någons kött för att ta del av personens egenskaper och för att hålla hans själ med hans närmaste tycker jag verkar vara en vacker tradition.

Så jobba för att minska slöseriet av miljöresurser, ät en människa.

25 kommentarer:

  1. Hahahaha... "Bäst vore nog att äta kött från vegetarianer" :D

    SvaraRadera
  2. Finns även vissa kristna sekter som undviker läkemedel och lever ganska "nyttiga" liv som vore perfekta som föda.

    SvaraRadera
  3. känns som om jag ligger pyrt till här! En vegeterian = ekologisk?

    SvaraRadera
  4. Scientologer har säkert finfint kött!

    SvaraRadera
  5. om vi bortser från det moraliska i det hela (och vad fasen är moral egentligen?) så har du en god poäng. Att rikta in sig på just vegetarianer tror jag kan vara bra för att få tag i frivilliga. Det måste väl vara fan så mycket mer värt att dö martyrdöden för sina lurviga små vänners skull än att t.ex. ställa till massmord på smådjur och mink genom att öppna grindazr mitt i vintern, sprejja sönder en päls så att östermalmstanten måste köpa en ny, eller kasta glassplitter i köttfärsen så att tusentals nya kossor måste slaktas för att möta efterfrågan på köttmarkanden. Blir kanske lite problematiskt med sjukdommar och så dock, kreutzfelt-jakobs t.ex. var väl ett resultat av just kanibalism?

    SvaraRadera
  6. Givetvis ska vi inte bara äta vegetarianer. Alla går att äta... kreutzfelt-jakobs sprids bara genom att man äter någon som lider av det, och då är det hjärnan bara. Så vi kanske skulle kolla journalen innan vi gör korv eller sylta...

    SvaraRadera
  7. Nä du, det köper jag då rakt inte... äta MINDRE kött var det ju - och människokött är väl lik förbannat kött eller??? Sen vet jag itne om jag tycker man ska förespråka kannibalism och vem hade du tänkt skulle bli utvald som föda?

    Äsch, vi skiter i köttet alldeles och käkar frukt och grönt i stället, det är nog det enda raka!

    Ha det gott!

    SvaraRadera
  8. Skogens drottning : Ja, totalt bör vi minska köttkonsumtionen. Istället för att hugga ner regnskog för att föda en växande befolkning, bör vi stället äta upp den...

    Mer frukt och grönt, mindre kött från djur, och mer kött från människor. Och givetvis mindre kött totalt... Det vore perfekt...

    SvaraRadera
  9. jorden är överbefolkad = förrådet är fullt av kött

    SvaraRadera
  10. Ja mycket skit ska man läsa............Låt varje land ta hand om sig och sitt, strunta i några allmosor från västvärlden, så gallras nog den här världen ut med automatik. Starkast överlever. Så har det alltid varit i djurens värld, medan dessa konstiga människor alltid ska hålla liv i de/det svagaste.Inte undra på att mänskligheten är degenererad.............

    SvaraRadera
  11. Att låta varje land bara tänka på sig själva är synnerligen korkat. Särskilt att säga något sånt när Sverige är så beroende av andra länder.

    Men visst vore det bra om fattiga länder inte blev "rippade" på sina resurser av västvärlden och faktiskt fick nytta av dom själva.

    SvaraRadera
  12. Om du får barn någon gång, eller om du redan har barn, om ett av dem dör i förtid så kan du ju äta upp det. Jag kommer fortsätta att äta kor och aldrig stoppa i mig människokött. Jag vet inte om du är så extremt okänslig bara för att du 1. Utvecklingsstörd/hjärndöd det verkar vara något fel, vi kanske ska äta upp dig som du föreslog? 2. Aldrig upplevt att en nära dött som jag, sex gånger, och då menar jag direkt släkt. 3. Eller att denna artikel bara var ett stort skämt, jag reagerade i alla fall väldigt starkt på detta skitsnack.

    SvaraRadera
  13. Jag undrar vem som är korkad här? För det första att bara ha mage att skriva något sådant, måste tyda på att det är något fel. Skulle det bara vara utslag av någon "bisarr" humor, lika illa det. Man sörjer sina döda, man äter dem väl för f-n inte? Sen vad det gäller att vi ska leka hela världens lilla samvete, så kanske du missat när en av världens mest kända kvinnor, afrikanska dessutom, själv går ut och BER västvärlden, oss inklusive, att låta bli att ge bistånd! Varför hon gör det kanske du kan räkna ut själv.....eller inte?

    SvaraRadera
  14. Lisbeth: Ja, du kan sörja dom döda men, du behöver ju inte sörja kroppen, personen som har levt i kroppen är ju inte kvar i den efter döden, så det spelar ju ingen roll.

    Niklas: Skulle gärna äta upp mina barn, och jag vill när jag dör bli serverad till mina närmaste för att dom ska ta del av mig och jag skall fortsätta leva genom dom... Precis som Jesus säger i bibeln...

    SvaraRadera
  15. Man äter inte sina egna punkt slut. Det finns en kategori människor som jag har väldigt svårt för. det är dessa " världsförbättrare" . De inbillar sig att de ska vara originella och speciella =)
    Det är som ett litet barn som fått för lite uppmärksamhet-se mig, hör mig. Dålig uppmärksamhet går lika bra som bra. Alla dessa människor som springer runt och gafflar om miljön och allt annat elände på jorden....det är bara 30-40 år för sent,tyvärr. Det som hålls på med nu är bara konstgjord andning, ingenting annat. Sen en sak till....De gamla som dör lider ofta av någon sjukdom, alla andra som dör likadant. Man äter inte ett djur som självdött, det passar man sig väldigt noga för. Jag har fött upp mina egna djur och vet vad jag pratar om när det gäller kötthantering.Så hur skulle man kunna äta en människa som dött? Tyvärr verkar du inte lika insatt, utan det är nog som jag tror....lite uppmärksamhet... egentligen är det ju synd om dig.

    SvaraRadera
  16. Lisbeth: Bra att du tänker på kötthanteringen. Bra att du är insatt. Har du någon ide om hur det skulle gå att lösa? Det som brukar vara problemet är att bakterier från magen sprider sig till köttet. Man måste med andra ord få bort tarmpaketet så fors som möjligt.

    Att man inte äter människor eller självdöda djur är en mycket gammal religiös tradition i kristendomen, judendomen och islam.

    Lite intressant att du har inställningen att man likaväl kan skita i miljön för att det redan är för sent. Och det löser problemen hur?

    SvaraRadera
  17. Om att äta människor!
    En smart grej hade väl varit att äta foster som dött i förtid, smaskens!

    SvaraRadera
  18. Efter du läst kommentarerna här gå vidare och läs del 2: http://dark-and-green.blogspot.com/2009/08/ata-manniskor-del-2.html

    SvaraRadera
  19. Jag skiter inte i miljön, har aldrig gjort. Jag gapade och skrek redan för 30 år sen att något måste göras. Redan då. Kan tala om för dig att det fanns inget intresse what so ever. En indian sa att man kan likna vårt framrusande med en hästkapplöpning. Det sista hindrtet är för högt och alla varnar, låt bli att ta det. Men det gjorde vi inte . Vi tog det. Snöd ekonomisk vinning var mer intressant och här står vi nu med skägget i brevlådan. NU ska vi vara miljömedvetna minsann. Hade det påbörjats då, kanske det funnits en chans även om det också var i senaste laget. Vad det gäller kötthanteringen, ja du....Kan tänka att den skulle bli otroligt mycket mindre om de som äter kött faktiskt var med och slaktade det de skulle stoppa i sig. Är väl ingen match att plocka upp en plastförpackad köttbit i affären och gå hem och laga till. Men var med när djuret dödas, det borde få de flesta att lägga i backen.

    SvaraRadera
  20. Lisbeth: Jag håller med dig, det skulle ha gjorts för länge sen, men vi MÅSTE agera nu.

    Angående detta inlägg. Läs del 2 för att få lite distans till detta inlägg.

    http://dark-and-green.blogspot.com/2009/08/ata-manniskor-del-2.html

    SvaraRadera
  21. Haha, detta blogginlägg rockar fett!

    SvaraRadera
  22. Man kan göra biogas av slaktresterna! Här i Borås skjuter kommunen av kaniner i stadens parker och gör biogas av dem. Onödigt slöseri!
    Ät det som är ätbart och gör biogas av resten.

    SvaraRadera
  23. Det tråkiga är bara att det är humor. Tänk vad underbart om det vore verklighet
    ...

    SvaraRadera
  24. Det pratas mycket om överbefolkning, men går man in och kollar på befolkningsstatistiken så minskar den inhemska befolkningen. Om Sverige inte haft invandring hade vi minskat i antal. Samma sak i flera europeiska länder. Kina minskar sin befolkning nu också. Man har räknat ut om världens befolkning bestod av Svenskar skulle det behövas 2,5 jordklot. Det är vi rika länder som överkonsumerar och snor från de fattiga länderna.Och är man fattig föds många barn, det gjorde vi i Sverige också så sent som på 40-talet. Vi skall komma ihåg att folk svalt ihjäl på 30-talet i Sverige.

    SvaraRadera
  25. http://www.facebook.com/AtEnVan

    SvaraRadera