tisdag 14 juli 2009

Miljön mår bra av lågkonjunktur och svininfluensa

Faktum är att lågkonjunkturen har fungerat bättre än politiskt styrmedel för att få ner konsumtionen i samhället och den belastningen den ger på miljön. Det samma kommer att hända nu svininfluensan slår till allt hårdare. Det kommer innebära att det blir mindre resande och att folk håller sin inne mer pga rädsla för att bli smittad. Så då är ju svininfluensan bra eller hur.

Att sen ett antal kommer att dö av den är inget konstigt. Svininfluensan har än så länge en lägre dödlighet än en vanlig influensa och kommer därför inte döda lika många. Det som gör att den kanske kommer upp i samma antal är att den är mer smittsam och att immuniteten mot det inte är lika hög som mot de vanligaste influensastammarna. I Mexico där det första utbrottet skedde låg dödligheten till en början på 20% vilket var allvarligt, men nu är det inte längre så. Om det hade varit så hade miljön kunnat bli bättre pga av en minska överbefolkning...

Aftonbladet rapporterar att att 86% vill ha vaccin och berättar om olika spridningsscenarion på:
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5510758.ab
http://aftonbladet.se/nyheter/article5508843.ab

Dn rapporterar att 400 000 kan bli smittade på:
http://www.dn.se/nyheter/sverige/manga-drabbas-av-influensan-i-host-1.910763

Så håll tummarna för ett lågkonjunkturen fortsätter och att svininfluensan muterar tillbaka till sin ursprungliga dödlighet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar